Borstahusens Hälsocoach
Tjänster

Klimakteriehälsa

Jag skräddarsyr föreläsningar och workshops utefter behov och önskemål både till den lite mindre gruppen eller så ses vi på plats i ert nätverk, grupp eller företag.

Privat och företag

 • Föreläsning
  på beställning

  Vad händer i kroppen innan och under klimakteriet? Vilka hormoner förändras och hur påverkar det kvinnor både fysiskt och psykiskt. Få konkreta tips och råd på vad Du själva kan påverka och underlätta en tid av förändring? Vilka faktorer beror på hormoner, ålder och livsstil.

 • Workshop 
  på beställning

  Workshop i mindre grupp om hur du kan minska negativ stress och ta tid för återhämtning. Vikten av vila och bra tips på hur du kan hitta och få till din återhämtning för att öka ditt välbefinnande. Guidad kroppscanning och mindfulness övning.

 • Individuell rådgivning
  850 kr

  Närmar du dig eller befinner dig mitt i klimakteriet? Önskar du ökad kunskap och vägledning om hur du kan påverka ditt mående. Då är du välkommen att boka en tid för rådgivning.
  OBS! Ingen medicinsk rådgivning, undersökningar eller recept på medicin kan erbjudas. 

Mindfullness

Kartläggningsmöte

Det är vanligt att kvinnor i olika skeden av livet känner sig förvirrade på grund av olika symtom. Hjärndimma, sömnbrist och värk kan göra vem som helst osäker. Ibland kan det vara svårt att skilja mellan klimakteriet och utmattningssyndrom. Att förstå skillnaderna är viktigt för att få rätt behandling och stöd. Boka ett första möte på 45 min där jag kan lyssna, och ge förslag på hur din individuella och personliga plan kan se ut.

Pris: 550 kr

Kvinna mitt i livet

För Dig 40 år +

Kvinna mitt i livet är ett hälsoprojekt för att förbättra och stärka kvinnors fysiska och mentala hälsa. Projektet består utav 5 träffar för kvinnor mellan 40-55 år. På dessa 5 träffarna får Du kunskap och verktyg om hur Du själv kan förändra och påverka ditt förlopp genom en tid av förändring. Gruppen utgörs av max 6 deltagare, vilket gör det enklare att dela erfarenheter, hjälpa och inspirera varandra. Första träffen är en föreläsning varav övriga träffar blir praktiska ”prova på” aktiviteter. Träffarna ser ut enligt följande:

Träff 1 - Föreläsning om vad som händer med kroppen innan och under klimakteriet. Vilka hormoner som förändras och hur det påverkar kvinnor både fysiskt och psykiskt. Vad är fördelaktig kost och gynsam träning, samt hur allt speglar vår sömn, återhämtning, stress och känslor.

Träff 2 - Öka ditt välbefinnande och aktivera ditt parasympatiska nervsystem med vila och aktiv återhämtning. Prova på kroppsscanning och mindfulness.

Träff 3 - Dynamiskt lågintensivt pass med fokus på rörlighet, styrka och stabilitet. Många kvinnor känner av plötslig värk och stelhet i både muskler och leder när det befinner sig i klimakteriet. Mjuka upp kroppen med stretch, balans och kroppsviktsövningar.

Träff 4 - Fysisk aktivitet utomhus på medel intensitet. Pulshöjande och muskelstärkande övningar för hela kroppen. Träna Din förmåga att hantera stress och fyll på med D-vitamin av att vistas ute.

Träff 5 (april-okt) - Återhämtande sinnesvandring med skogsbad i grön och blå miljö. Låt dina sinnen väckas och öka ditt eget välmående och hälsa genom att vistas i naturen.

(Nov-mars) - Kallbad, ger kroppen härliga endorfiner. Kallbad sägs stärka immunförsvaret, kunna dämpa smärta och värk, höja humöret, förbättra sömnen och öka det allmänna välbefinnandet.

Träffarna sker både på kvällstid, morgon och eftermiddag. 

Är du intresserad av att vara med?  Anmäld ditt intresse för veta mer. Ej bindande.

Pris: 2 495 krDu kan använda ditt friskvårdsbidrag.