Borstahusens Hälsocoach

Återhämtning

Återhämtning är en nyckelfaktor för att vi ska må bra och kunna prestera, både mentalt och fysiskt. Den är avgörande för vår hälsa och välbefinnande.

Mental återhämtning handlar om att ladda om hjärnan, att koppla av, reflektera och hantera stress. Vila, pauser och aktiviteter som ger glädje och energi är viktiga för att hantera mentala påfrestningar. Att inte få tillräckligt med mental återhämtning kan leda till symptom som trötthet, värk, minnesproblem, irritabilitet och i vissa fall utmattningssyndrom.
Genom att prioritera både fysisk och mental återhämtning kan vi prestera bättre och må bättre i vårt dagliga liv.
Aktiv återhämtning i naturen

Återhämtande sinnesvandring med skogsbad i grön och blå miljö.

Låt dina sinnen väckas av naturen under en återhämtande vandring i grön och blå miljö. Vi tar oss tillsammans ut på en stillsam vandring där du får prova på skogsbad, det vill säga att långsamt promenera i skogen, sakta ner och uppleva naturen genom dina sinnen. Skogsbad eller shirin-yoko som det enligt sitt japanska ursprung också kallas, betyder - Att vistas i naturen för att öka ditt eget välmående och hälsa.

  • Privata sällskap och mindre grupper

    För kompisgänget, mammagruppen eller möhippan som vill testa en ny aktivitet där hälsa och välbefinnande står i fokus.

    Kontakta mig för prisuppgift och mer information.

  • Företag

    För avdelningen som behöver stressa ner eller det mindre företags kick-off med fokus på återhämtning och hållbar hälsa.

    Kontakta mig för prisuppgift och mer information.

Klassisk svensk massage

Mjukar upp dina spända muskler och ökar blodcirkulation och balansen i ditt inre välbefinnande.

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner, oxytocin.

Massage har en avslappnande effekt på kroppen, stärker immunförsvaret och motverkar stress, vilket också ökar din prestationsförmåga. Du får en djupare och lugnare andning vilket motverkar spänningar vid smärttillstånd.

Avslappnade massage:
50 min - 650 kr

25 min - 450 kr

Behandlande friskvårdsmassage med triggerpunkter
40 min - 650 kr 

En triggerpunkt, mer känd som en muskelknuta, är en liten knöl som man kan känna i en spänd muskel. Orsaken kan vara allt från att sitta obekvämt, hur man belastar vissa muskler när man går eller tränar och mycket mer.
Genom tryck på punkten kan man få den spända muskelfibern att slappna av.

Aktivera dina sinnen

Mindfulness - medveten närvaro

Öka ditt välbefinnande och aktivera ditt parasympatiska nervsystem med vila och aktiv återhämtning. 

Mindfulness eller medveten närvaro är en metod som kommer från meditation.  Övningarna går ut på att man fokuserar på sina andetag, hur det känns i kroppen och vad man kan uppfatta med sina sinnen. Mindfulness kan hjälpa dig att förstå dig själv, öka fokus, stå ut med obehag, uppmärksamma sköna känslor och hjälpa dig visa empati och välvilja mot dig själv.   
Jag arbetar med mindfulness kom ett komplement till flera av mina tjänster. Är du nyfiken på hur eller vill boka en tid är du välkommen att kontakta mig.