Läsvärt

Allt från artiklar, nyheter, recept eller annat smått och gott.

Från chef.se

Klimakteriet – ett dolt lidande som kostar miljarder

En ny artikel från Chef lyfter fram hur klimakteriet kan ha en enorm inverkan både på individens välbefinnande och på företagets ekonomi.
Läs mer...

Från måbra.se

Klimakteriet är i allra högsta grad en arbetsmiljöfråga. 

Klimakteriet är något som påverkar alla kvinnor . Enligt en undersökning från Socialstyrelsen uppger 60 procent av kvinnor mellan 50 och 59 år att de upplevt måttliga till svåra besvär med värmevallningar eller svettningar, samtidigt som 70 procent har haft sömnproblem till följd av klimakteriet.
Läs mer...

Stina Östberg

Framtidens Arbetsplatser: Varför Klimakteriepolicy är En Vinst för Alla.

Att förstå och hantera klimakteriet på arbetsplatsen är inte bara viktigt för kvinnors hälsa och välmående, det är också strategiskt avgörande för företagens framgång.
Läs mer...

Från hd.se

En artikel om mig och mitt karriärbyte till hälsocoach

Att byta jobb och göra något helt annat efter fyllda 40 behöver inte nödvändigtvis vara ekonomiskt lönsamt, men det kan vara utvecklande och ge livet en ny och djupare mening.
Läs mer...

Från forskning.se

Må bra tills du dör

Det går att förlänga livet och må bra ända till slutet. Forskning pekar på fem säkra sätt att själv påverka sin hälsa. Det är aldrig för sent att börja tänka på en bra ålderdom, säger Olle Melander, som forskar om proaktivt åldrande.
Läs mer...

Från ICA.se

Bananpannkakor på havre

Dessa är så goda. Jag kan äta dem till vilket mål som helst om dagen. Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.
Läs mer...