Borstahusens Hälsocoach

Kvinna mitt i livet

För Dig 40 år +

Kvinna mitt i livet är ett hälsoprojekt för att förbättra och stärka kvinnors fysiska och mentala hälsa. Projektet består utav 5 träffar för kvinnor mellan 40-55 år. På dessa 5 träffarna får Du kunskap och verktyg om hur Du själv kan förändra och påverka ditt förlopp genom en tid av förändring. Gruppen utgörs av max 6 deltagare, vilket gör det enklare att dela erfarenheter, hjälpa och inspirera varandra. Första träffen är en föreläsning varav övriga träffar blir praktiska ”prova på” aktiviteter. Träffarna ser ut enligt följande:

Träff 1 - Föreläsning om vad som händer med kroppen innan och under klimakteriet. Vilka hormoner som förändras och hur det påverkar kvinnor både fysiskt och psykiskt. Vad är fördelaktig kost och gynsam träning, samt hur allt speglar vår sömn, återhämtning, stress och känslor.

Träff 2 - Öka ditt välbefinnande och aktivera ditt parasympatiska nervsystem med vila och aktiv återhämtning. Prova på kroppsscanning och mindfulness.

Träff 3 - Dynamiskt lågintensivt pass med fokus på rörlighet, styrka och stabilitet. Många kvinnor känner av plötslig värk och stelhet i både muskler och leder när det befinner sig i klimakteriet. Mjuka upp kroppen med stretch, balans och kroppsviktsövningar.

Träff 4 - Fysisk aktivitet utomhus på medel intensitet. Pulshöjande och muskelstärkande övningar för hela kroppen. Träna Din förmåga att hantera stress och fyll på med D-vitamin av att vistas ute.

Träff 5 (april-okt) - Återhämtande sinnesvandring med skogsbad i grön och blå miljö. Låt dina sinnen väckas och öka ditt eget välmående och hälsa genom att vistas i naturen.

(Nov-mars) - Kallbad, ger kroppen härliga endorfiner. Kallbad sägs stärka immunförsvaret, kunna dämpa smärta och värk, höja humöret, förbättra sömnen och öka det allmänna välbefinnandet.

Träffarna sker både på kvällstid, morgon och eftermiddag. 

Nästa grupp startar i maj 2024.

Är du intresserad av att vara med?  Anmäld ditt intresse för veta mer. Ej bindande.

Pris: 2 495 krDu kan använda ditt friskvårdsbidrag.